Saramura boiereasca de crap

Saramura boiereasca de crap este o mancare romaneasca cu peste si legume, perfecta pentru zilele cu dezlegare la peste sau pentru o masa festiva cu peste.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Saramura boiereasca de crap

Ingrediente

  • un crap
  • ardei rosu
  • ardei iute
  • malai Arpis
  • rosii
  • ceapa alba
  • usturoi
  • boia dulce
  • patrunjel
  • putin ulei Arpis
  • pasta de ardei kapia Ferma noastra
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Crapul se curata bine de solzi si se presara cu sare. Apoi se frige bine pe gratar, pe ambele parti, pana se rumeneste bine.

Între timp, se taie legumele în felii groase si se pun pe gratar.

Dupa ce legumele s-au copt, se pun într-o tigaie Dekassa (cu interior anti-aderent) se stropesc cu putin ulei Arpis, se adauga apa si se lasa la fiert, la foc mic.

Cand legumele încep sa fiarba, se adauga sare, piper, boia dulce, pasta de ardei kapia Ferma noastra si usturoi.

Pestele fript pe gratar se pune peste legume si se lasa la fiert.

La final si se adauga patrunjel.

Secretul bucatarului:

Pentru ca pestele din saramura sa ramana zemos, dupa ce saramura a dat în clocot se muta într-o tava si se lasa cateva minute la cuptor.

Reţeta romaneasca ”Saramura boiereasca de crap” a fost oferita şi preparata de Celebration Garden şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

 


Serviti saramura boiereasca de crap calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap