Somon aromatizat

Eu am o superstitie in fiecare an de revelion trebuie sa servim si peste pentru a avea o situatie financiara buna in anul ce urmeaza.

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Somon aromatizat

Ingrediente

  • 1 felie portocala
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura ierburi aromate
  • cateva boabe de piper
  • 1 buc. somon
  • 2 felii lamaie
  • sare

Mod de preparare

Somonul se spala si se sterge bine de apa. Intr-un vas stoarcem portocala si lamaia, adaugam uleiul de masline, ierburile aromate si amestecam bine.


Presaram putina sare pe ambele parti ale pestelui, apoi luam sosul pe care l-am pregatit mai sus si masam bine cu el pestele.


Infigem cateva boabe de piper in el il acoperim si il lasam 30 minute la frigider sa patrunda bine toate aromele. Incingem o tigaie si rumenim somonul pe ambele parti.


Se poate servi cu diverse garnituri, orez, cartofi, spanac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta