Se spala pestele putin si se sterge cu un prosop. Lamaile se storc de zeama si sucul se amesteca cu sare, piper, condimente pentru peste, usturoiul c
Se spala pestele putin si se sterge cu un prosop. Lamaile se storc de zeama si sucul se amesteca cu sare, piper, condimente pentru peste, usturoiul curatat si zdrobit cu lama cutitului si patarunjelul. Pestele se acopera cu zeama si se da la frigider pentru doua ore. Se unge o bucata folie de aluminiu cu ulei de masline pentru a nu se lipi pestele si se aseasa medalionul putin scurs. Peste se pun 3-4 capere, un cubulet de unt si sare daca mai este cazul. Se ruleaza folia si la sfarsit se strang capetele in sus pentru a nu se scurge sosul in tava. La fel procedau si cu celalalat medalion. Daca se prajeste somonul se indeparteaza patrunjelul ca sa nu devina amar. Ciupercile spalate se pun pe o bucata de folie mai mare si se condimenteaza cu putina boia, sare, piper, putin unt si stropite apoi cu ulei de masine. Se strange foarte bine folia in sus ca pe un buchet si se dau impreuna cu pestele la cuptor. Mie imi plac mai facute si le-am lasat acelasi timp cu pestele vreo 40 de minute. Se desface folia pestelui dupa ce s-a racorit putin. Folia se desprinde usor daca nu e foarte fierbinte. Pentru a nu se raci ciupercile pot fi aduse la masa direct in folie.
Se serveste cald alaturi de un vin alb.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii