Este o reteta cu un gust senzational, am folosit pentru prima data aceste ciuperci, sunt foarte bune, iar somonul bineinteles ca este foarte sanatos.
In primul rand somonul spalat, uscat, se pune intr-un bol si se adauga sare, piper, zeama de la 1/2 lamaie, ulei de masline, se amesteca usor ca fiecare bucata de peste sa fie patrunsa de condimente, apoi se acopera cu folie si se lasa la frigider, ideal ar fi pana a doua zi.
In tigaia cu unt se pun ciupercile brune spalate si taiate in sferturi, daca sunt mici sau feliate daca sunt mari, urechile de lemn si shimeji oparite in prealabil pentru 1 min in apa cu putina sare, apoi scurse; dupa cateva minute se adauga vinul, iar dupa ce a scazut, se condimenteaza dupa gust, se adauga oregano, se amesteca si se lasa deoparte.
Pentru sos, se pune intr-un vas mic pe foc vinul, cand incepe sa clocoteasca se adauga coniacul, si se lasa pe foc pana scade la jumatate; se adauga incet smantana, amestecand cu telul, dupa ce s-a ingrosat putin, se adauga mustarul si piperul rosu, se potriveste de gust, apoi se da vasul deoparte.
Pestele se pune in tava cu tot cu sosul din bol, se acopera tava cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 15 min, dupa care se descopera si se mai lasa 10 min sa se rumeneasca.
Pe farfurie se pune peste, alaturi mixul de ciuperci si o felie de lamaie, deasupra sos si fulgi de sare neagra ornament.
Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii