Somon cu mix de ciuperci si sos de piper

Este o reteta cu un gust senzational, am folosit pentru prima data aceste ciuperci, sunt foarte bune, iar somonul bineinteles ca este foarte sanatos.

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Somon cu mix de ciuperci si sos de piper

Ingrediente

  • sare
  • 4 rondele de somon
  • ciuperci champignon brune
  • ciuperci urechi de lemn
  • ciuperci shimeji albe de cultura
  • 50 g unt
  • 50 ml vin alb
  • piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita oregano
  • SOS DE PIPER:
  • 1 lingura piper boabe rosu
  • 150 ml vin alb
  • 1 lingura coniac
  • 200 ml smantana lichida vegetala
  • 1lingurita mustar Dijon cu boabe
  • sare

Mod de preparare

In primul rand somonul spalat, uscat, se pune intr-un bol si se adauga sare, piper, zeama de la 1/2 lamaie, ulei de masline, se amesteca usor ca fiecare bucata de peste sa fie patrunsa de condimente, apoi se acopera cu folie si se lasa la frigider, ideal ar fi pana a doua zi.

In tigaia cu unt se pun ciupercile brune spalate si taiate in sferturi, daca sunt mici sau feliate daca sunt mari, urechile de lemn si shimeji oparite in prealabil pentru 1 min in apa cu putina sare, apoi scurse; dupa cateva minute se adauga vinul, iar dupa ce a scazut, se condimenteaza dupa gust, se adauga oregano, se amesteca si se lasa deoparte.

Pentru sos, se pune intr-un vas mic pe foc vinul, cand incepe sa clocoteasca se adauga coniacul, si se lasa pe foc pana scade la jumatate; se adauga incet smantana, amestecand cu telul, dupa ce s-a ingrosat putin, se adauga mustarul si piperul rosu, se potriveste de gust, apoi se da vasul deoparte.

Pestele se pune in tava cu tot cu sosul din bol, se acopera tava cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 15 min, dupa care se descopera si se mai lasa 10 min sa se rumeneasca.

Pe farfurie se pune peste, alaturi mixul de ciuperci si o felie de lamaie, deasupra sos si fulgi de sare neagra ornament.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Retete dietetice

Dulceata de visine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Negresa cu branza si cirese
3
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu visine
4
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Prajitura Mena
5
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena