Somon fript intreg, in ierburi

Luati un somon frumos si proaspat, asezonati-l atat in interior, cat si in exterior, frecati-l cu ulei de masline si umpleti-l cu jumatate din cantita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • somon intreg de 1
  • 5 kg
  • curatat de solzi si intestine
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 4 maini mari de ierburi proaspete amestecate (patrunjel
  • fenicul
  • busuioc)
  • 2 lamai
  • feliate subtire
  • 6 cepe verzi
  • tocate marunt
  • 2 linguri cu seminte de fenicul
  • zdrobite

Mod de preparare

Luati un somon frumos si proaspat, asezonati-l atat in interior, cat si in exterior, frecati-l cu ulei de masline si umpleti-l cu jumatate din cantitatea de ierburi. Deschideti ziarul la pagina din mijloc si puneti somonul in centru. Presarati apoi lamaile, ceapa verde, semintele de fenicul si restul de ierburi - nu doar deasupra, ci si dedesubtul somonului. Mai stropiti totul cu putin ulei de masline, indesati inauntrul pachetului capetele ziarului, inveliti pestele strans si legati-l peste tot, cu o bucata lunga de sfoara. Udati bine hartia sub robinet si puteti sa puneti pestele la fript - fie direct pe gratarul unui cuptor obisnuit, preincalzit la 220°C, la nivelul de sus al acestuia (pentru 35 minute), fie pe un gratar de gradina sau pe un suport deasupra unui foc de tabara (pentru 25 de minute pe fiecare parte, in functie de intensitatea caldurii).
Mie imi place usor mai roz, servit cu cativa cartofi fierti, salata verde si maioneza facuta in casa. Este fabulos!

Alte retete recomandate:

Tocanita de pui cu ceapa

Pastrama de oaie

Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema caramel
1
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
3
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Cheesecake cu ciocolata la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital
Bucataras.RO

Cheesecake cu ciocolata la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital

Revin cu reteta mea preferata: cheesecake cu ciocolata! Este un adevarat deliciu si ma bucur ca in sfarsit o impart si cu...

Cheesecake cu ciocolata la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori