Se curata bine stiuca de solzi, i se scot ochii, se indeparteaza branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Apoi se de
Se curata bine stiuca de solzi, i se scot ochii, se indeparteaza branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Apoi se desface pestele, dar nu in mod obisnuit. Se taie stiuca cu atentie de-a lungul coloanei vertebrale pana la cavitatea abdominala. Se scoate coloana vertebrala si organele. Cavitatea abdominala se spala bine, se curata complet cu grija si apoi se sterge sa fie bine uscata. O parte din carnea de stiuca din interior se indeparteaza cu grija, sa nu i se deterioreze pielea. Se sareaza interiorul pestelui si se pune deoparte.
Se pregateste umplutura: se imbiba chiflele in lapte si cand sunt bine inmuiate se storc. Carnea de stiuca scoasa din interior se toaca impreuna cu chiflele. Ciupercile taiate marunt se pun la prajit in 75 gr de unt. Se sareaza, se codimenteaza cu piper si in final se adauga patrunjelul tocat fin. Se adauga ciupercile si ouale la stiuca si chiflele tocate. Se pune umplutura cu grija in stiuca si se coase. Atentie insa ! nu trageti prea tare firul de ata, deoarece pielea poate crapa si in timpul fierberii umplutura poate iesi. Stiuca gata umpluta se pune intr-o tigaie cu margini inalte, unsa cu unt. Se toarna vinul alb peste peste, dupa care se acopera cu o hartie de copt unsa cu unt si se pune in cuptor la fiert. In timpul fierberii se poate turna peste stiuca din cand in cand din sucul propriu. Asa va capata un gust mai bun. Partea de sus va fi mai moale si se va putea taia mai usor la servire. Stiuca gata fiarta se lasa sa se raceasca pana la servire si atunci se scoate si ata. Se taie pestele cu ajutorul unui cutit ascutit in felii de cca 1 cm grosime, se taie perpendicular pe directia longitudinala sau usor oblica a pestelui. Se servesc feliile aranjate usor oblic fata de cap, iar pentru efect se aranjeaza ca partea unde se vede umplutura sa fie in linie dreapta cu carnea.
Alte retete culinare recomandate:
Vinete maioneza
Tochitura pui
Tocanita de pui
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii