Stiuca umpluta

Se curata bine stiuca de solzi, i se scot ochii, se indeparteaza branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Apoi se de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc de stiuca
  • 30 gr de sare
  • 500 ml de lapte
  • 4 chifle
  • 5 gr piper macinat
  • 1 buchet de patrunjel
  • 5 oua
  • 150 gr de unt
  • 300 gr ciuperci
  • 30 ml vin alb
  • 5 portii de hrean cu sfecla
  • 3 buc de lamaie
  • 10 portii de cartofi cu unt

Mod de preparare

Se curata bine stiuca de solzi, i se scot ochii, se indeparteaza branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Apoi se desface pestele, dar nu in mod obisnuit. Se taie stiuca cu atentie de-a lungul coloanei vertebrale pana la cavitatea abdominala. Se scoate coloana vertebrala si organele. Cavitatea abdominala se spala bine, se curata complet cu grija si apoi se sterge sa fie bine uscata. O parte din carnea de stiuca din interior se indeparteaza cu grija, sa nu i se deterioreze pielea. Se sareaza interiorul pestelui si se pune deoparte.

Se pregateste umplutura: se imbiba chiflele in lapte si cand sunt bine inmuiate se storc. Carnea de stiuca scoasa din interior se toaca impreuna cu chiflele. Ciupercile taiate marunt se pun la prajit in 75 gr de unt. Se sareaza, se codimenteaza cu piper si in final se adauga patrunjelul tocat fin. Se adauga ciupercile si ouale la stiuca si chiflele tocate. Se pune umplutura cu grija in stiuca si se coase. Atentie insa ! nu trageti prea tare firul de ata, deoarece pielea poate crapa si in timpul fierberii umplutura poate iesi. Stiuca gata umpluta se pune intr-o tigaie cu margini inalte, unsa cu unt. Se toarna vinul alb peste peste, dupa care se acopera cu o hartie de copt unsa cu unt si se pune in cuptor la fiert. In timpul fierberii se poate turna peste stiuca din cand in cand din sucul propriu. Asa va capata un gust mai bun. Partea de sus va fi mai moale si se va putea taia mai usor la servire. Stiuca gata fiarta se lasa sa se raceasca pana la servire si atunci se scoate si ata. Se taie pestele cu ajutorul unui cutit ascutit in felii de cca 1 cm grosime, se taie perpendicular pe directia longitudinala sau usor oblica a pestelui. Se servesc feliile aranjate usor oblic fata de cap, iar pentru efect se aranjeaza ca partea unde se vede umplutura sa fie in linie dreapta cu carnea.
Alte retete culinare recomandate:

Vinete maioneza

Tochitura pui

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Desert cozonac cu smantana si nuca
Bucataras.RO

Desert cozonac cu smantana si nuca

"Retete festive de iarna" De cativa ani, cand pregatesc cozonaci, folosesc reteta cozonacului fara framantare,...

Desert cozonac cu smantana si nuca
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!