Stiuca se curata de solzi, i se scot ochii si branhiile, se spala cu atentie si se zvanta. Se despica dar nu ca de obicei pe burta, ci pe linia coloan
Stiuca se curata de solzi, i se scot ochii si branhiile, se spala cu atentie si se zvanta. Se despica dar nu ca de obicei pe burta, ci pe linia coloanei vertebrale pana la cavitatea abdominala. Se scoate coloana si intestinele. Se spala cavitatea abdominala si se zvanta. Se desface o parte de carne de pe oase avand grija sa ramana pielea intreaga. Se da un praf de sare in interior si pana se umple se pune la o parte. Se procedeaza la fel cu cealalta stiuca.
Se pregateste umplutura: chiflele se inmoaie in lapte si cand se imbiba suficient, se preseaza si se da prin masina de tocat carne odata cu carnea scoasa din interiorul stiucilor. Ciupercile curatate, taiate marunt se calesc in putin unt. Se condimenteaza cu sare si piper, se da aroma cu patrunjel verde. Ciupercile se adauga la tocatura, se amesteca totul cu 5 oua intregi. Cu aceasta compozitie se umple pielea stiucilor, care apoi se coase sau se fixeaza cu scobitori. Se asaza in tava de copt unsa cu unt, se introduce in cuptor la foc mijlociu. Se adauga apa si vin alb, in timpul prajirii se stropeste cu sosul din tava,se rumeneste. Se serveste garnisit cu rondele de lamaie cu cartofi cu unt.
Alte retete recomandate:
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Cu o pofta nebuna de a manca ceva bun, am dat o cautare prin retetele favorite si am luat cate putin de la fiecare...va...
Desert cheesecake cu cireseIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii