Stiuca se curata de solzi, i se scot ochii si branhiile, se spala cu atentie si se zvanta. Se despica dar nu ca de obicei pe burta, ci pe linia coloan
Stiuca se curata de solzi, i se scot ochii si branhiile, se spala cu atentie si se zvanta. Se despica dar nu ca de obicei pe burta, ci pe linia coloanei vertebrale pana la cavitatea abdominala. Se scoate coloana si intestinele. Se spala cavitatea abdominala si se zvanta. Se desface o parte de carne de pe oase avand grija sa ramana pielea intreaga. Se da un praf de sare in interior si pana se umple se pune la o parte. Se procedeaza la fel cu cealalta stiuca.
Se pregateste umplutura: chiflele se inmoaie in lapte si cand se imbiba suficient, se preseaza si se da prin masina de tocat carne odata cu carnea scoasa din interiorul stiucilor. Ciupercile curatate, taiate marunt se calesc in putin unt. Se condimenteaza cu sare si piper, se da aroma cu patrunjel verde. Ciupercile se adauga la tocatura, se amesteca totul cu 5 oua intregi. Cu aceasta compozitie se umple pielea stiucilor, care apoi se coase sau se fixeaza cu scobitori. Se asaza in tava de copt unsa cu unt, se introduce in cuptor la foc mijlociu. Se adauga apa si vin alb, in timpul prajirii se stropeste cu sosul din tava,se rumeneste. Se serveste garnisit cu rondele de lamaie cu cartofi cu unt.
Alte retete recomandate:
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiAm preparat o inghetata rapida, inspirandu-ma dupa reteta lui Merisor. Lapte condensat indulcit caramelizat gasiti aici.
Desert inghetata cu banane si caramelIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii