Sufleu de salau

Pestele se spala, se scurge de apa. Crevetii se spala si ei si se pun la fiert in apa cu sare alaturi de peste. Dupa ce s-au fiert, se scot intr-o si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg file de salau
  • 1 lingura faina
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • sare
  • 10 creveti
  • 6-8 cartofi

Mod de preparare

Pestele se spala, se scurge de apa. Crevetii se spala si ei si se pun la fiert in apa cu sare alaturi de peste. Dupa ce s-au fiert, se scot intr-o sita si se asezoneaza cu un praf de sare. Intr-un vas se amesteca bine faina cu laptele, astfel incat sa nu se formeze cocoloase, apoi se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga peste pestele tocat si crevetii decorticati si se amesteca bine. Se adauga ouale batute bine si 50 gr unt topit. Se omogenizeaza totul si se toarna compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent. Se fierbe pe baie de abur, timp de 15-20 de minute. intre timp se face un piure din cartofii cu restul de unt, care se pune deasupra amestecului de peste. Se da la cuptor 10 minute sa se rumeneasca.


Se serveste cu salata verde. Alte retete culinare:

Peste gatit in stil marocan Conopida la cuptor cu bacon Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc