Pestele se spala, se scurge de apa. Crevetii se spala si ei si se pun la fiert in apa cu sare alaturi de peste. Dupa ce s-au fiert, se scot intr-o si
Pestele se spala, se scurge de apa. Crevetii se spala si ei si se pun la fiert in apa cu sare alaturi de peste. Dupa ce s-au fiert, se scot intr-o sita si se asezoneaza cu un praf de sare. Intr-un vas se amesteca bine faina cu laptele, astfel incat sa nu se formeze cocoloase, apoi se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga peste pestele tocat si crevetii decorticati si se amesteca bine. Se adauga ouale batute bine si 50 gr unt topit. Se omogenizeaza totul si se toarna compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent. Se fierbe pe baie de abur, timp de 15-20 de minute. intre timp se face un piure din cartofii cu restul de unt, care se pune deasupra amestecului de peste. Se da la cuptor 10 minute sa se rumeneasca.
Se serveste cu salata verde. Alte retete culinare:
Peste gatit in stil marocan Conopida la cuptor cu bacon Placinta cu dovleac
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii