Sufleu de salau

Pestele se spala, se scurge de apa. Crevetii se spala si ei si se pun la fiert in apa cu sare alaturi de peste. Dupa ce s-au fiert, se scot intr-o si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg file de salau
  • 1 lingura faina
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • sare
  • 10 creveti
  • 6-8 cartofi

Mod de preparare

Pestele se spala, se scurge de apa. Crevetii se spala si ei si se pun la fiert in apa cu sare alaturi de peste. Dupa ce s-au fiert, se scot intr-o sita si se asezoneaza cu un praf de sare. Intr-un vas se amesteca bine faina cu laptele, astfel incat sa nu se formeze cocoloase, apoi se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga peste pestele tocat si crevetii decorticati si se amesteca bine. Se adauga ouale batute bine si 50 gr unt topit. Se omogenizeaza totul si se toarna compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent. Se fierbe pe baie de abur, timp de 15-20 de minute. intre timp se face un piure din cartofii cu restul de unt, care se pune deasupra amestecului de peste. Se da la cuptor 10 minute sa se rumeneasca.


Se serveste cu salata verde. Alte retete culinare:

Peste gatit in stil marocan Conopida la cuptor cu bacon Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori