Ton Tataki cu piure de broccoli

Tonul Tataki cu piure de broccoli est o reteta ce vine din Italia. Tonul este delicios si sanatos, servit alaturi de broccoli devine o cina deosebita, dar plina de sanatate!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ton Tataki cu piure de broccoli

Ingrediente

  • Ingrediente pentru prepararea tonului:
  • · 200 g ton rosu shasimi
  • · 10 g cuisoare
  • · 10 g piper negru
  • · 50 ml ulei de masline Arpis
  • · Sare – dupa gust
  •  
  • Ingrediente pentru piure:
  • · 60 g cartofi
  • · 120 g broccoli
  • · 20 g unt
  • · 20 ml lapte
  • · Sare – dupa gust
  • · Piper – dupa gust

Mod de preparare

Mod de preparare ton tataki:

Cuisoarele si piperul se piseaza.

Tonul se trece prin amestecul de condimente si se pune la sotat pe toate partile, pana capata o crusta aramie, intr-o tigaie cu ulei Arpis incins.

La sfarsit tonul se taie in 6 – 7 felii egale.

 

Mod de preparare piure brocoli:

Cartofii si brocoli se fierb separat.

Dupa fierbere se lasa la scurs si se amesteca cu mixerul, impreuna cu untul si laptele, pana cand se obtine o pasta omogena.

Se adauga sare si piper dupa gust.

 

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.


Serveste feliile de ton impreuna cu piureul de broccoli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci