Fazan umplut

Fazanul se spala, se curata si se lasa timp de doua-trei ore Ia marinat, impreuna cu doua cepe taiate solzisori, telina si morcovul tocate marunt, pip

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un fazan
  • 3 cepe
  • un morcov
  • un pahar cu vin rosu
  • 200 g ciuperci
  • o franzela
  • un pahar cu lapte
  • o jumatate de cana de supa de pasare
  • 2 oua
  • o legatura de marar
  • orégano
  • ienibahar
  • cateva foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fazanul se spala, se curata si se lasa timp de doua-trei ore Ia marinat, impreuna cu doua cepe taiate solzisori, telina si morcovul tocate marunt, piper, cateva foi de dafin, un pahar de vin rosu, orégano si un praf de sare. Astfel, va deveni fraged si aromat.

Ficatul fazanului se spala, se curata si se prajeste. Se taie marunt, amestecandu-se cu o ceapa tocata si calita.

Ciupercile se spala bine, se maruntesc si se calesc in putin ulei incins. Franzela se inmoaie in laptele incalzit, se stoarce si se amesteca cu ciupercile si cu ficateiul de fazan. Se adauga sare, piper, boia, ienibahar si mararul taiat. Umplutura se leaga cu cele doua oua crude si cu supa de pasare. Se amesteca bine pentru omogenizare.

Cu aceasta compozitie se umple fazanul, apoi se coase, se unge cu ulei si se lasa la cuptor sa se rumeneasca. Se poate adauga din cand in cand supa fierbinte pentru a deveni mai fraged.
Alte retete mincare recomandate

Musaca de vinete

Piept de pui

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Sarmalute in foi de varza
1
Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de varza

Sarmalele nu lipsesc din meniul niciunui roman. Sarmalute aburinde asezonate cu voie buna.

Sarmalute in foi de varza
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Ciorba de porc cu legume
3
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
5
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita