Friptura de iepure cu usturoi

Pentru aceasta reteta de friptura de iepure cu usturoi, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de iepure, usturoi, slanina, untura, otet sau vin, sare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • spinarea si pulpele din spate ale unui iepure
  • sare
  • slanina
  • usturoi
  • untura
  • o lingura otet.

Mod de preparare

Se pune carnea la marinat.

Dupa ce se scoate carnea de la marinat, se spala cu putina apa rece, se freaca cu sare si se lasa sa stea cam o ora. Se sterge apoi cu un servet curat si se impaneaza cu bucati de slanina si catei de usturoi. Se asaza in tava pentru friptura, unsa cu untura, se toarna jumatate de pahar de apa, se adauga putina sare si o lingura de otet sau, mai bine, jumatate de pahar de vin. Se pune peste carne o lingura de untura si se lasa sa friga la foc potrivit, avand grija ca din cand in cand sa se stropeasca carnea cu sosul din tava.

Cand este gata, se taie felii, se asaza pe farfuria de servit si se stro­peste cu sosul ramas in tava (in caz ca este prea putin, se pun In tava, dupa ce s-a scos carnea, doua linguri de apa si se lasa sa dea 2—3 clocote).


Sosul se poate servi separat in sosiera. Friptura se serveste cu salata de sfecla.
Alte retete recomandate:
Iepure cu sos
Carnati din carne de iepure si porc
Mancare de iepure cu masline

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc