Pentru aceasta reteta de friptura de iepure cu usturoi, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de iepure, usturoi, slanina, untura, otet sau vin, sare.
Se pune carnea la marinat.
Dupa ce se scoate carnea de la marinat, se spala cu putina apa rece, se freaca cu sare si se lasa sa stea cam o ora. Se sterge apoi cu un servet curat si se impaneaza cu bucati de slanina si catei de usturoi. Se asaza in tava pentru friptura, unsa cu untura, se toarna jumatate de pahar de apa, se adauga putina sare si o lingura de otet sau, mai bine, jumatate de pahar de vin. Se pune peste carne o lingura de untura si se lasa sa friga la foc potrivit, avand grija ca din cand in cand sa se stropeasca carnea cu sosul din tava.
Cand este gata, se taie felii, se asaza pe farfuria de servit si se stropeste cu sosul ramas in tava (in caz ca este prea putin, se pun In tava, dupa ce s-a scos carnea, doua linguri de apa si se lasa sa dea 2—3 clocote).
Sosul se poate servi separat in sosiera. Friptura se serveste cu salata de sfecla.
Alte retete recomandate:
Iepure cu sos
Carnati din carne de iepure si porc
Mancare de iepure cu masline
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii