Friptura de iepure cu usturoi

Pentru aceasta reteta de friptura de iepure cu usturoi, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de iepure, usturoi, slanina, untura, otet sau vin, sare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • spinarea si pulpele din spate ale unui iepure
  • sare
  • slanina
  • usturoi
  • untura
  • o lingura otet.

Mod de preparare

Se pune carnea la marinat.

Dupa ce se scoate carnea de la marinat, se spala cu putina apa rece, se freaca cu sare si se lasa sa stea cam o ora. Se sterge apoi cu un servet curat si se impaneaza cu bucati de slanina si catei de usturoi. Se asaza in tava pentru friptura, unsa cu untura, se toarna jumatate de pahar de apa, se adauga putina sare si o lingura de otet sau, mai bine, jumatate de pahar de vin. Se pune peste carne o lingura de untura si se lasa sa friga la foc potrivit, avand grija ca din cand in cand sa se stropeasca carnea cu sosul din tava.

Cand este gata, se taie felii, se asaza pe farfuria de servit si se stro­peste cu sosul ramas in tava (in caz ca este prea putin, se pun In tava, dupa ce s-a scos carnea, doua linguri de apa si se lasa sa dea 2—3 clocote).


Sosul se poate servi separat in sosiera. Friptura se serveste cu salata de sfecla.
Alte retete recomandate:
Iepure cu sos
Carnati din carne de iepure si porc
Mancare de iepure cu masline

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete