Potarnichile se curata si se spala, apoi se pun cu ulei fierbinte intr-un vas sa se rumeneasca pe foc mic. Se intorc din cand in cand si se lasa sa s
Potarnichile se curata si se spala, apoi se pun cu ulei fierbinte intr-un vas sa se rumeneasca pe foc mic. Se intorc din cand in cand si se lasa sa se rumeneasca uniform. In alt vas se pune ulei cu ceapa taiata solzisori, cu arpagicul si usturoiul taiate feliute, cu putin cimbru, foaie de dafin si patrunjelul verde tocat si se calesc pe foc mic, fara sa se rumeneasca, apoi se toarna cele doua paharele de vin si se lasa sa fiarba si sa scada mai mult de jumatate. In sos se adauga 3-4 linguri unt topit si se lasa sa fiarba aproximativ 10-15 minute. Carnea se scoate de pe oase si se asaza pe o farfurie, se toarna sosul peste ea si se garniseste cu ciupercile fierte inabusit in putin unt sau ulei.
Se serveste cu paine prajita in ulei.
Alte retete culinare:
Ardei umpluti
Friptura de vita la cuptor
Tocanita de pui
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii