Legumele impreuna cu ciupercile, cimbrul si patrunjelul verde se toaca marunt si se pun cu o lingura de unt, la inabusit pentru 20 de minute. Se adau
Legumele impreuna cu ciupercile, cimbrul si patrunjelul verde se toaca marunt si se pun cu o lingura de unt, la inabusit pentru 20 de minute. Se adauga peste ele vinul, sare, piperul si foaia de dafin. Dupa ce a scazut zeama, se adauga zeama de carne si se lasa la fiert, pe foc mic. Prepelitele se spala, se golesc de intestine si se umplu cu o pasta facuta din putina slanina, ficat de vitel, ficateii de prepelite si ficateii de pasare. Se taie toate in bucati, se calesc putin in unt si se dau prin masina de tocat dupa ce s-au racit. Se adauga ouale intregi, sarea, piperul si se amesteca pana devine o pasta omogena. Prepelitele umplute se pun intr-un vas cu unt si se rumenesc pe toate partile. Se toarna amestecul de legume deasupra, se pune un capac deasupra si se introduce in cuptor cateva minute. Separat se pune orezul la fiert. Dupa ce prepelitele sunt gata, se scot, iar sosul se trece prin sita. Orezul se amesteca impreuna cu cateva linguri din sosul fripturii, strecurat si se asaza in mijlocul unei farfurii. Se pun imprejurul orezului prepelitele asezate pe feliile de jambon fiert in orez si se inconjoara totul cu sosul care a mai ramas.
Mancarea se serveste foarte fierbinte.
Alte retete culinare:
Friptura de vita la cuptor Curcan umplut Muschi de porc la cuptor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii