Potarnichi cu varza de Bruxelles

Verzele se curata si se pun in apa rece. Intr-un alt vas se fierbe apa cu sare si cand incepe sa de in clocot se adauga verzele. Dupa 20 de minute de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 potarnichi
  • 200 gr varza de bruxelles
  • 150 gr slanina proaspata
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri zeama de carne

Mod de preparare

Verzele se curata si se pun in apa rece. Intr-un alt vas se fierbe apa cu sare si cand incepe sa de in clocot se adauga verzele. Dupa 20 de minute de fiert, se scot, se lasa la racit, iar apoi se impart in felii. Separat se rumenesc potarnichile in unt, Ia cuptor. Se taie in bucati slanina apoi se pune intr-un vas cu unt si se rumenesc usor. Se adauga varza, se sareaza, se pipereaza si se calesc la foc mare. Varza si slanina se asaza in jurul potarnichilor, se pune deasupra 50 gr unt proaspat, se acopera vasul si sIntroduce in cuptorul cald, pentru 30 de minute. Se adauga apoi zeama de carne si se mai lasa sa dea in clocot cateva minute.


Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Curcan umplut Ciuperci umplute Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori