Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina taiata in bucati si calita.
Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina taiata in bucati si calita. Peste potarnichi se toarna zeama de carne, se mai pune sare, boabe de piper, condimente si se lasa la fiert. Separat, se curata o varza, se spala, se taie in patru si se pune la fiert intr-un vas cu apa clocotita, impreuna cu slanina sarata, untura, morcovii si guliile. Se lasa apoi sa fiarba 40-50 minute si se strecoara. Se unge o forma cu unt si se asaza la fund, un rand de morcovi si gulii taiate, iar pe margine se asaza bucati lungi de slanina. Varza se pune in forma intr-un strat gros. In mijlocul verzei se lasa un gol, in care se pun potarnichile fierte, taiate in patru sau intregi. Se acopera cu varza ramasa si se indeasa bine. In vasul in care a fiert carnea se pune putina zeama de carne, amestecand-o cu sosul ramas, apoi se strecoara prin sita peste potarnichile cu varza. Se lasa in cuptor 30 de minute sa fiarba bine,
Se serveste calda.
Alte retete:
Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Curcan umplut
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii