Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina taiata in bucati si calita.
Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina taiata in bucati si calita. Peste potarnichi se toarna zeama de carne, se mai pune sare, boabe de piper, condimente si se lasa la fiert. Separat, se curata o varza, se spala, se taie in patru si se pune la fiert intr-un vas cu apa clocotita, impreuna cu slanina sarata, untura, morcovii si guliile. Se lasa apoi sa fiarba 40-50 minute si se strecoara. Se unge o forma cu unt si se asaza la fund, un rand de morcovi si gulii taiate, iar pe margine se asaza bucati lungi de slanina. Varza se pune in forma intr-un strat gros. In mijlocul verzei se lasa un gol, in care se pun potarnichile fierte, taiate in patru sau intregi. Se acopera cu varza ramasa si se indeasa bine. In vasul in care a fiert carnea se pune putina zeama de carne, amestecand-o cu sosul ramas, apoi se strecoara prin sita peste potarnichile cu varza. Se lasa in cuptor 30 de minute sa fiarba bine,
Se serveste calda.
Alte retete:
Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Curcan umplut
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii