Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si se infasoara in bucati de slanina. Se pun la prajit in putin unt si se pregateste sosul in timp
Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si se infasoara in bucati de slanina. Se pun la prajit in putin unt si se pregateste sosul in timp ce se rumenesc. Ceapa maruntita se prajeste in ulei, se adauga usturoiul sfaramat, cimbrul, foaia de dafin si cateva fire
de patrunjel. Se lasa sa se caleasca apoi se toarna deasupra vinul rosu, vinul alb si se lasa la scazut. Intr-un alt vas se rumeneste faina intr-o lingura de unt si se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa dea in cateva clocote, se amesteca cu sosul de vin si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Carcasele si toate resturile de la potarnrchi se sfarama si se pun in sosul pregatit. Se mai fierbe cateva minute apoi se adauga peste potarnichi. Se mai adauga cateva ciuperci fierte, tocate si se mai lasa putin la foc.
Potarnichile se asaza pe o farfurie, se toarna sosul cu ciupercile deasupra si se inconjoara cu crutoane de paine prajite in unt.
Alte retete culinare:
Rulada de porc Friptura de vita la cuptor Piftie de curcan
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii