Salmiu de potarnichi

Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si se infasoara in bucati de slanina. Se pun la prajit in putin unt si se pregateste sosul in timp

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 potarnichi
  • 50 gr slanina
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 ramurica de cimbru
  • 1 jumatate foaie de dafin
  • putin patrunjel verde
  • 1 jumatate pahar vin rosu
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 4 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar zeama de carne
  • 8-10 ciuperci
  • 2 felii paine alba
  • sare

Mod de preparare

Potarnichile se curata, se golesc, apoi se sareaza si se infasoara in bucati de slanina. Se pun la prajit in putin unt si se pregateste sosul in timp ce se rumenesc. Ceapa maruntita se prajeste in ulei, se adauga usturoiul sfaramat, cimbrul, foaia de dafin si cateva fire

de patrunjel. Se lasa sa se caleasca apoi se toarna deasupra vinul rosu, vinul alb si se lasa la scazut. Intr-un alt vas se rumeneste faina intr-o lingura de unt si se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa dea in cateva clocote, se amesteca cu sosul de vin si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Carcasele si toate resturile de la potarnrchi se sfarama si se pun in sosul pregatit. Se mai fierbe cateva minute apoi se adauga peste potarnichi. Se mai adauga cateva ciuperci fierte, tocate si se mai lasa putin la foc.


Potarnichile se asaza pe o farfurie, se toarna sosul cu ciupercile deasupra si se inconjoara cu crutoane de paine prajite in unt.

Alte retete culinare:

Rulada de porc Friptura de vita la cuptor Piftie de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide