Spata rulata de caprioara

Spata se curata, se spala si se turteste putin. Se sareaza, pipereaza si se da deoparte. Se toaca resturile de carne cu o ceapa mica, slanina, cateva

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg spata de caprioara
  • 1 ou
  • 60 gr slanina
  • 125 gr jambon
  • 250 gr ciuperci
  • 50 gr unt
  • 100 gr miez de paine
  • 30 gr faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 3 morcovi
  • ceapa
  • zeama de carne
  • 2 pahare vin alb

Mod de preparare

Spata se curata, se spala si se turteste putin. Se sareaza, pipereaza si se da deoparte. Se toaca resturile de carne cu o ceapa mica, slanina, cateva fire de patrunjel si miezul de paine muiat in zeama de carne. Se toaca bine, apoi se sareaza, se pipereaza si se

adauga un ou intreg. Se ia spata, se unge cu pasta, pe care se asaza felii de jambon, apoi se ruleaza. Se scot marginile ca sa nu se desfaca Ia fiert si se lega. Se pune untul pe foc mic si se adauga felii de morcov si de ceapa. Se presara putin cimbru si o foaie de dafin pulbere si

se asaza deasupra rulada de carne. Se adauga sare si piper, zeama de carne si vinul alb. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat, se spala si se albesc ciupercile in apa fiarta cu sare, apoi se pun cu unt, la rumenit putin. Dupa ce carnea s-a fiert, se scoate din vas, se dezleaga, se asaza pe o farfurie mai adanca, se pun deasupra bucatele de unt si se tine Ia cald. Se rumenesc in unt doua linguri de faina la foc mare si se sting cu zeama de carne. Se adauga ciupercile si se lasa sa mai dea cateva clocote, se sareaza, se pipereaza si se toarna deasupra ruladei.


Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Rulada de porc Curcan umplut Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide