Tochitura de vanat

Carnea marinata, in prealabil, se taie in bucati, se sareaza putin, se pipereaza si se pune la prajit intr-o tigaie cu untura incinsa. Cand este apro

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de vanat
  • 50 gr untura
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 varf de cutit praf de cimbru
  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingura de bulion
  • 100 ml vin negru
  • 1 ardei iute
  • 50 gr coniac
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Carnea marinata, in prealabil, se taie in bucati, se sareaza putin, se pipereaza si se pune la prajit intr-o tigaie cu untura incinsa. Cand este aproape gata, se adauga ardeiul iute si usturoiul tocate marunt, bulionul, mustarul si se stinge totul cu vin si putina apa calda. Se lasa sa mai dea in cateva clocote, dupa care se adauga coniacul, sare, piper si putin cimbru.


Se serveste foarte fierbinte cu mamaliguta.

Alte retete:

Tocanita de pui cu ardei Tocanita de ciuperci Tochitura de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc