Pentru budinca de varza cu smantana se alege o varza frumoasa. Se curata, apoi se desprind 6-7 foi intregi si cat mai mari. Se lasa la o parte. Se taie varza marunt.
Pentru budinca de varza cu smantana se alege o varza frumoasa. Se curata, apoi se desprind 6 — 7 foi intregi si cat mai mari. Se lasa la o parte. Se taie varza marunt si se pune intr-o cratita cu doua linguri de unt, la foc mic. Se tine circa o jumatate de ora, amestecand din timp in timp, pana se moaie de tot, dar fara sa se rumeneasca. Se adauga cepele taiate marunt si putin patrunjel verde tocat. Cand si ceapa s-a muiat, se da la o parte. Dupa ce s-a racorit putin, se adauga o lingura de pesmet, ouale batute ca pentru omleta, branza si sare. Se amesteca bine.
Intr-un castron se asaza un servet destul de mare ca sa iasa capetele peste marginea castronului. Se asaza foile de varza astfel, incat marginile sa vina putin unele peste altele; se pune umplutura. Se aduna marginile servetului, se leaga strans cu o sfoara, dandu-i o forma rotunda, ca varza. Se fierbe acoperit intr-o oala cu apa clocotita, cu putina sare, o ora. Daca apa scade la fiert, se mai adauga, intorcand si varza odata, ca sa fiarba la fel pe toate partile. Cand este gata, se desface servetul si se asaza varza pe o farfurie fierbinte. Se toarna deasupra unt proaspat topit si se presara pesmet. In loc de unt, se poate pune sos de rosii. Se poate face aceeasi budinca cu varza fiarta, inabusita in unt. Se da apoi prin masina de tocat si se adauga ceapa rumenita separat.
Budinca de varza se serveste foarte fierbinte.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii