Carne de miel cu varza de Bruxelles si bacon

Se spala carnea, se scurge de apa si se intinde. Se curata ceapa si usturoiul. Carnea se condimenteaza cu sare, 2 catei de usturoi se tai in foi subt

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de miel
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi
  • 2 fire de rozmarin
  • Pt. garnitura:
  • 600 g varza de Bruxelles
  • 150 g bacon

Mod de preparare

Se spala carnea, se scurge de apa si se intinde. Se curata ceapa si usturoiul. Carnea se condimenteaza cu sare, 2 catei de usturoi se tai in foi subtiri si se aseaza deasupra carnii, impreuna cu frunzele de rozmarin spalate. Apoi infasuram carnea, o formam si o legam.

Pornim cuptorul (il preincalzim la 160 grade C). Taiem ceapa si usturoiul ramas, le punem intr-o tava, carnea desupra, turnam ulei si putina apa; se frige in cuptor, pana se inmoaie (aprox. 60-70 min.) Intre timp deseori se uda, daca e necesar, se mai pune apa. Pana se frige carnea, pregatim garnitura. Curatam varza de Bruxelles, apoi il fierbem timp de zece minute in apa putin sarata, o strecuram si indata o punem peste baconul taiat cubulete, deja fript in grasimea proprie. Se condimenteaza cu sare, piper si se inabuseste acoperit cateva minute. Se serveste alaturi de carnea fripta.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc