Musaca de varza

Musacaua de varza se prepara din carne tocata de porc, smantana, rosii, varza, ulei, ceapa, ardei, verdeata si condimente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg varza
  • 500 gr carne de porc
  • 7 linguri smantana
  • 500 gr rosii
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • zeama de carne
  • pesmet

Mod de preparare

Se prajeste carnea tocata in ulei impreuna cu ceapa. Se adauga sare, piper si verdeata tocata. Se oparesc frunzele de varza. Separat, se unge o tava cu ulei, se presara pesmet si apoi se intind cateva foi de varza si bucati de ardei gras. Deasupra se pune un strat de carne tocata, apoi alt rand de varza, pana se termina ingredientele. Se presara peste ultimul rand de varza pesmet, putina grasime, smantana si sare. Se pune totul la cuptor, apoi se scoate musacaua si se rastoarna pe un platou.


Se serveste calda, cu smantana deasupra.
Alte retete culinare:
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Iahnie de fasole
Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci