Sarmale cu orez

Ca si cele cu carne, sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce. Varza acra se spala cu apa rece, iar varza dulce se opareste cu bors.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza mare
  • 2 cepe
  • 1 ceasca orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita verdeata tocata marunt
  • 1 lingurita boia
  • bulion
  • 3 linguri ulei.

Mod de preparare

Ca si cele cu carne, sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce. Varza acra se spala cu apa rece, iar varza dulce se opareste cu bors. Se rumeneste in ulei ceapa taiata marunt. Cand a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat. Se stinge cu o ceasca de apa. Se pune sare, piper, verdeata tocata si, dupa gust si posibilitate, o mana de stafide fara samburi, alese si spalate. Intre timp se pregateste varza, se fac sarmale si se asaza in cratita, dupa ce pe fundul acesteia s-a pus un rand de varza taiata marunt. Deasupra se mai pune un rand de varza. Se toarna apa la cele facute cu varza acra si bors la cele cu varza dulce. Se pune putin bulion sau boia si doua linguri de ulei. Sarmalele de post se dau la cuptor sa fiarba inabusit o ora. Cand orezul este fiert, se dau la o parte.


Sarmalele cu orez se servesc reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc