Sarmale cu varza acra si carne

Sarmalele cu varza acra si carne sunt delicioase, la noi se pregatesc sambata si se fierb duminica. Sarmalele cu varza acra imi plac cel mai mult.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu varza acra si carne

Ingrediente

  • 2 verze
  • 1 kg carne tocata
  • 3 cepe
  • 100 gr bulion
  • 1 cescuta mica de orez
  • 3-4 bucatele de slanina sau costita afumata
  • o cescuta de ulei
  • 1 ling sare
  • piper 1 varf ling.
  • condimente

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune putin ulei si se caleste ceapa, se adauga orezul si pasta de tomate si se tine aproximativ 5-7 minute. Dupa aceea se amesteca bine cu carnea tocata.

Se adauga sare si piper si alte condimente dupa gust.

Se spala varza cu apa rece, daca este prea sarata se mai lasa la desarat in apa rece. Se taie foile pentru sarmale. Carnea se pune pe foile de varza si se infasoara formandu-se sarmale.

In cratita in care urmeaza sa se puna sarmalele se pun cateva bucatele de slanina si bete de marar apoi se pune varza tocata marunt apoi se aseaza si sarmalele in cratita.

Pentru ca varza sa se fiarba foarte bine, sarmalele se fierb 60 minute(primele 40 minute dupa ce au dat in clocot se fierb la foc mediu, iar urmatoarele 20 minute la foc mic).

Dupa cele 60 minute de fierbere, se recomanda ca sarmalele sa fie introduse si in cuptorul incins pentru a capata un aspect rumeniu.


Sarmalele cu varza acra si carne se servesc cu smantana si cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu coasta afumata
1
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
2
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
3
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Coronita aperitiv cu carne si legume
4
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Parteneri
Pizza de casa quatro stagioni
Bucataras.RO

Pizza de casa quatro stagioni

Noua ne place foarte mult sa mancam pizza si prefer sa o prepar eu acasa,caci iese mult mai buna, Acum,cui nu-i place pizza?...

Pizza de casa quatro stagioni
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia