Sarmale cu varza acra si carne

Sarmalele cu varza acra si carne sunt delicioase, la noi se pregatesc sambata si se fierb duminica. Sarmalele cu varza acra imi plac cel mai mult.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu varza acra si carne

Ingrediente

  • 2 verze
  • 1 kg carne tocata
  • 3 cepe
  • 100 gr bulion
  • 1 cescuta mica de orez
  • 3-4 bucatele de slanina sau costita afumata
  • o cescuta de ulei
  • 1 ling sare
  • piper 1 varf ling.
  • condimente

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune putin ulei si se caleste ceapa, se adauga orezul si pasta de tomate si se tine aproximativ 5-7 minute. Dupa aceea se amesteca bine cu carnea tocata.

Se adauga sare si piper si alte condimente dupa gust.

Se spala varza cu apa rece, daca este prea sarata se mai lasa la desarat in apa rece. Se taie foile pentru sarmale. Carnea se pune pe foile de varza si se infasoara formandu-se sarmale.

In cratita in care urmeaza sa se puna sarmalele se pun cateva bucatele de slanina si bete de marar apoi se pune varza tocata marunt apoi se aseaza si sarmalele in cratita.

Pentru ca varza sa se fiarba foarte bine, sarmalele se fierb 60 minute(primele 40 minute dupa ce au dat in clocot se fierb la foc mediu, iar urmatoarele 20 minute la foc mic).

Dupa cele 60 minute de fierbere, se recomanda ca sarmalele sa fie introduse si in cuptorul incins pentru a capata un aspect rumeniu.


Sarmalele cu varza acra si carne se servesc cu smantana si cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide