Sarmalute

Se alege o varza cu frunze subtiri, se toaca carnea, oprind cateva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc
  • 1/4 kg carne de vita
  • 1/4 kg ceafa de porc afumata
  • orez
  • ceapa
  • piper
  • suc de rosii
  • cimbru

Mod de preparare

Se alege o varza cu frunze subtiri, se toaca carnea, oprind cateva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste separat. Se pune totul intr-un vas mare, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust.

Se umplu foile de varza cu acest amestec si se ruleaza. In acelasi timp se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat. Apoi se asaza varza tocata si peste ea, in straturi, sarmalele. Se stropesc cu suc de rosii si se acopera cu inca un strat de varza tocata. Se acopera cu apa rece (fie simpla, fie amestecata cu sucul de rosii sau cu grasime).

Se fierb sarmalele la foc mic, in cuptor, acoperite. Cand sunt gata, se lasa 10 minute vasul fara capac.


Se servesc cu mamaliguta calda si cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc