La carnea tocata ,calita in ulei masline,condimentata din belsug, adaugam orezul spalat, calim in continuare, apoi umplem foile de varza cu aceasta c
La carnea tocata ,calita in ulei masline,condimentata din belsug, adaugam orezul spalat, calim in continuare, apoi umplem foile de varza cu aceasta compozitie(trebuie sa iasa sarmalute mici,dimensiunea aratatorului),punem apa cat cuprinde,sare si fierberea obisnuita ca la sarmale.
Cand se evapora apa,si sunt aproape fierte,adaugam usturoi pisat,nu foarte fin si suc de lamaie,mai lasam cateva min.
Apoi stingem focul, stau acoperite cateva min.
Eu folosesc un amestec de condiment special pentru orez sau arome pentru carne, compozitia trebuie sa fie bine condimentata.
Pofta buna!
Reteta Sarmalute in foi de varza dulce a fost propusa de rym pe forum culinar.ro
Alte retete de sarmale gasiti aici:
Sarmale moldovenesti,
Sarmale,
SARMALE CU SOIA PENTRU VEGETARIENI
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii