La carnea tocata ,calita in ulei masline,condimentata din belsug, adaugam orezul spalat, calim in continuare, apoi umplem foile de varza cu aceasta c
La carnea tocata ,calita in ulei masline,condimentata din belsug, adaugam orezul spalat, calim in continuare, apoi umplem foile de varza cu aceasta compozitie(trebuie sa iasa sarmalute mici,dimensiunea aratatorului),punem apa cat cuprinde,sare si fierberea obisnuita ca la sarmale.
Cand se evapora apa,si sunt aproape fierte,adaugam usturoi pisat,nu foarte fin si suc de lamaie,mai lasam cateva min.
Apoi stingem focul, stau acoperite cateva min.
Eu folosesc un amestec de condiment special pentru orez sau arome pentru carne, compozitia trebuie sa fie bine condimentata.
Pofta buna!
Reteta Sarmalute in foi de varza dulce a fost propusa de rym pe forum culinar.ro
Alte retete de sarmale gasiti aici:
Sarmale moldovenesti,
Sarmale,
SARMALE CU SOIA PENTRU VEGETARIENI

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii