Pentru varza acra cu masline si boia de ardei veti avea nevoie de o varza, ulei, maslina si boia de ardei. Daca varza murata este prea acra, se spala intai in apa.
Pentru varza acra cu masline si boia de ardei veti avea nevoie de o varza, ulei, maslina si boia de ardei. Daca varza murata este prea acra, se spala intai in apa. Se scurge bine si se taie ca fideaua. Se rumenesc in ulei doua cepe taiate marunt, se adauga varza. Cand incepe sa se rumeneasca, se pune o lingurita de boia de ardei muiata intr-o ceasca de apa, si se lasa sa fiarba inabusit. La ultimele clocote se adauga cateva masline spalate cu apa calduta. Daca este necesar, din cand in cand se adauga la varza putina apa. Se potriveste de sare. Varza trebuie sa fie scazuta.
Varza acra cu masline si boia se serveste calda.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii