Varza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru a rezulta un sos). Sosul
Varza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru a rezulta un sos). Sosul de pune la calit, cu o lingura de ulei si se lasa cca 10 min, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Se adauga varza, se pune circa 1 l de apa peste ea si se lasa la fiert, la foc mic, aproximativ o ora. Se potriveste de sare si piper, se adauga verdeata, se mai lasa sa dea cateva clocote si se stinge focul.
Enjoy!
Se serveste simpla, sau cu ceva carne: ori pulpe de pui inabusite in tigaie, ori costite de porc fierte in zeama de varza. De asemenea, nu uitati de mamaliga!
Alte retete cu varza recomandate:
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO plăcintă cu dovleac ce a avut în sfârșit succes în familia noastră. Nah, acum după ce vor citi...
Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca
Comentarii