Luam varza si o tocam marunt marunt (asa fierbe mai repede), o presaram cu sare si o lasam aproximativ 30 minute. Cat timp varza sta de vorba cu sarea
Luam varza si o tocam marunt marunt (asa fierbe mai repede), o presaram cu sare si o lasam aproximativ 30 minute.
Cat timp varza sta de vorba cu sarea, noi ne apucam de treaba: tocam ceapa si o punem la calit.
Taiem sunculita afumata fasii sau cum dorim si o adaugam peste cepa calita impreuna cu sare, piper si boia dulce.
Amestecam totul si lasam sa se intrepatrunda aromele.
Dar iata ca cele 30 de minute au trecut si trebuie sa ne apucam de "stors" varza astfel incat sa iasa apa din ea.
Adaugam varza stoarsa peste sunculitza care sfaraie in oala
Amestecam totul bine bine ca sa nu se lipeasca varza.
Separat, punem intr-o craticioara 1 l apa si scaldam acolo borsul praf (1 lingurita), cubuletele de knorr si amestecam bine.
Turnam acest amestec peste tot ceea ce exista in oala, amestecam bine, lasam pe aragaz pana incepe sa fiarba, adaugam o ploaie mica de boia si bagam totul la cuptor pentru o ora si jumatate.
Pofta buna!
Reteta Varza calita cu sunculita afumata a fost propusa de Patricia Iordache pe forum culinar.ro
Alte retete cu varza gasiti aici:
Gratin de varza rosie,
Varza murata cu ciolan fript,
VARZA LA CUPTOR
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii