Varza creata pane

Pentru varza creata pane varza creata se curata de cotoare si frunze depreciate, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare de lamaie si sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 300 ml sau 300 ml apa si
  • 1 cub MAGGI de vita
  • sare de lamaie/lamaie - 1 g/30 g
  • varza creata - 2
  • 3 kg
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • pesmet - 125 g
  • oua - 3 bucati
  • faina - 50 g
  • orez - 200 g
  • unt - 20 g
  • sare si piper macinat dupa gust

Mod de preparare

Pentru varza creata pane varza creata se curata de cotoare si frunze depreciate, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare de lamaie si sare. Ouale se spala sub jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern. Lamaia se spala si se taie rondele. Orezul se alege de impuritati si se spala. Varza fiarta se scurge, se raceste, se stoarce, se desfac frunzele, se sareaza, se pipereaza, apoi se ruleaza cate 3-4 foi. Rulourile se taie bucati si se trec prin faina, ou batut si pesmet. Se prajesc in ulei. Orezul se inabusa in 50 ml ulei sau untura, se adauga supa, sarea si piperul si se fierbe la cuptor intr-un vas acoperit.

Varza creata pane se serveste calda, cu garnitura de orez si felii de lamaie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori