O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in doua linguri de ulei alimentar. Se curata varza si se taie fara cocean in fasii de 0,5 cm, se adauga la
O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in doua linguri de ulei alimentar. Se curata varza si se taie fara cocean in fasii de 0,5 cm, se adauga la ceapa. Se sareaza, se acopera cu bulion de baut, se fierbe un sfert de ora pana se inmoaie. Din doua linguri de faina si atata ulei cat cuprinde, se prepara un rantas spumos, pe foc iute. Se ia de pe foc, cand e caldut se stinge cu apa, sa devina consistent ca frisca. Se toarna peste varza, se fierbe 5 minute (nu direct pe flacara) pana se incheaga. Se adauga mierea, se mai da un clocot. Se serveste calda cu chiftele de soia sau cu felii de rulada cu soia Stefania. Se pastreaza la frigider. Daca a doua zi mancarea este prea densa se fierbe cu putin bulion. Vara, se prepara cu rosii, iar iarna cu suc de rosii cu pulpa. Atunci fierberea se incepe cu 60 ml apa, cand apa se evapora, se adauga 1,2 l bulion cu pulpa, se fierbe incet. Timpul de preparare se reduce cu un sfert de ora. In Ardeal, apa de fiert se condimenteaza cu piper macinat si foaie de dafin.
Alte retete vegetariene recomandate
Spanac cu orez
Mazare cu cartofi
Ciuperci umplute

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii