Luam frunzele exterioare a unei verze de Bruxelles fragede de aprox. 700 g si taiem coceanul care a ramas afara, apoi spalam sub jet puternic de apa.
Luam frunzele exterioare a unei verze de Bruxelles fragede de aprox. 700 g si taiem coceanul care a ramas afara, apoi spalam sub jet puternic de apa. Topim 50 g unt, si adaugand verza de Bruxelles, calim pentru cateva minute. Apoi turnam peste ea 1 dl de apa, si, calim timp e apro. 25 de minute, la foc mic, sub capac, pana se inmoaie. Daca nu s-a inmuiat, punem putina apa, si fierbem in continuare. Daca folosim oala izolatoare de aer, ajunge 0,5 dl de apa. Cei care prefera gusturile mai intensive pot adauga si 1-2 catei de usturoi, 1 foaie de dafin, sau o radacina mica de ghimbir . La sfarsit adaugam 1 lingurita rasa de sare, si, il prajim fara capac pana ramane doar untura. Se serveste calda, ca garnitura. Se poate folosi si ca fel separat de mancare daca il stropim cu sos tartar, sau cu sos de cascaval razuit amestecat cu smantana calda.
Alte retete recomandate
Varza murata calita
Varza calita
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un preparat gustos si satios!
Tagliatelle cu ciuperci in sos albPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii