Se fierbe 250 ml apa cu vegeta. Meisorul se pune intr-o sita si se spala sub jetul de apa fierbinte. Se adauga in apa clocotita si, pe foc mic, se fie
Se fierbe 250 ml apa cu vegeta. Meisorul se pune intr-o sita si se spala sub jetul de apa fierbinte. Se adauga in apa clocotita si, pe foc mic, se fierbe 5 minute. Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se lasa acoperit timp de 10-15 minute. Se spala varza de Bruxelles, daca sunt prea mari, se tai in doua. Ceapa taiata marunt se caleste in 15 g unt. Se adauga varza, 2 linguri de apa si sare. Se caleste timp de 5-8 minute, acoperit. La final se presara jumatate din condimentele verzi maruntite si untul ramas, si se condimenteaza cu nucsoara. Meisorul se amesteca cu smantana, usturoiul pisat si condimentele ramase. Intr-un strat uniform se pune peste varza de Bruxelles. Desupra se presara cascavalul ras si semintele de susan. Se lasa pe foc pana cand cascavalul incepe sa se topeasca. La final se presara cu arpagicul taiat in bucati de 1 cm.
Alte retete bucatarie recomandate
Tocanita de pui
Ardei umpluti
Dovlecei umpluti
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii