Varza de Bruxelles cu meisor

Se fierbe 250 ml apa cu vegeta. Meisorul se pune intr-o sita si se spala sub jetul de apa fierbinte. Se adauga in apa clocotita si, pe foc mic, se fie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 120 g meisor
  • 400 g varza de Bruxelles
  • 1 ceapa rosie
  • 25 g unt
  • 6 linguri smantana
  • 1 catel usturoi
  • 40 g cascaval ras
  • susan
  • arpagic
  • vegeta
  • sare
  • condiment verzi
  • nucsoara

Mod de preparare

Se fierbe 250 ml apa cu vegeta. Meisorul se pune intr-o sita si se spala sub jetul de apa fierbinte. Se adauga in apa clocotita si, pe foc mic, se fierbe 5 minute. Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se lasa acoperit timp de 10-15 minute. Se spala varza de Bruxelles, daca sunt prea mari, se tai in doua. Ceapa taiata marunt se caleste in 15 g unt. Se adauga varza, 2 linguri de apa si sare. Se caleste timp de 5-8 minute, acoperit. La final se presara jumatate din condimentele verzi maruntite si untul ramas, si se condimenteaza cu nucsoara. Meisorul se amesteca cu smantana, usturoiul pisat si condimentele ramase. Intr-un strat uniform se pune peste varza de Bruxelles. Desupra se presara cascavalul ras si semintele de susan. Se lasa pe foc pana cand cascavalul incepe sa se topeasca. La final se presara cu arpagicul taiat in bucati de 1 cm.
Alte retete bucatarie recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia