Varza de primavara

Varza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura, impreuna cu ceapa. Cind v

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 verze mijlocii
  • 1 kg carne de purcel taiata cuburi
  • 2 cepe
  • 6-8 rosii coapte
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • marar verde

Mod de preparare

Varza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura, impreuna cu ceapa. Cind varza s-a muiat si ceapa a capatat o culoare frumoasa, aurie, se adauga boiaua dulce de ardei si se amesteca bine circa 3-4 minute. Se pun rosiile curatate de pielita si tocate marunt, carnea care a fost prajita inainte, se potriveste la gust si se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se pune la cuptor fara capac. Se lasa in cuptor aproximativ o jumatate de ora la foc potrivit, se adauga mararul, si dupa ce este gata, se stinge focul si se mai lasa in cuptor pana se raceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci