Varza in stil ardelenesc

Cepele se taie in doua si apoi marunt, apoi se caleste impreuna cu slanina pana devine sticloasa. Se aduga varza murata clatita si stoarsa, saram puti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg varza murata
  • 1
  • 5 kg varza dulce
  • 1 kg diferite tipuri de carne rosie
  • 500 g carne afumata
  • 250 g slanina clujeana
  • 250 g ciuperci Champignon
  • 50 g slanina
  • untura
  • 1-2 cepe
  • ciuperci de padure uscate
  • 1 pahar de vin rosu sec
  • piper macinat
  • foi de dafin
  • prune uscate
  • maiorana
  • sare
  • boabe de ienupar
  • pasta de rosii

Mod de preparare

Cepele se taie in doua si apoi marunt, apoi se caleste impreuna cu slanina pana devine sticloasa. Se aduga varza murata clatita si stoarsa, saram putin si se fierb impreuna apro. 45 de minute.

Intr-un alt vas se prajesc pe rand carnurile rosii, in ordinea vitezei de prajire, asezonam cu condimente, ciupercile inmuiate si feliate, apoi varza razuita si carnea afumata. Saram cu grija deoarece si carnea afumata este sarata. Le fierbem aprox.15 minute dupa care adaugam prunele uscate, slanina taiata cubulete si ciupercile Champignon.Mai fierbem 25 de minute. Apoi adaugam varza murata, vinul rosu si mai fierbem aprox.90 de minute. Asezonam cu miere si pasta de rosii. Daca este necesar mai fierbem
Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Vinete umplute

Vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc