Varza inabusita

Curatam si spalam 1 kg de varza rosie, o taiem in doua, ii indepartam coceanul si o tocam in feliute de marimea chibritului. Tocam marunt o ceapa ros

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg varza rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 4 dl ulei
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 dl otet de mere
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare

Curatam si spalam 1 kg de varza rosie, o taiem in doua, ii indepartam coceanul si o tocam in feliute de marimea chibritului.

Tocam marunt o ceapa rosie mijlocie si o prajim in 0,4 dl ulei adaugand 2 linguri rase de zahar brun pana zaharul devine auriu.

Acum adaugam varza taiata fideluta si calim cateva minute apoi turnam peste ea 2 dl de apa. Apoi presaram 1 lingurita de sare, apoi fierbem , sub capac, amestecand des aprox. 1 ora , pana se inmoaie . Din cand in cand turnam putina apa sa nu se arda si folosim foc foarte mic. In final, adaugam 1 dl otet de mere, si amestecand, fierbem foarte bine , pana toata zeama se evapora. Tinem la frigider.
Servim calda cu chiftelute de soia cu ciuperci, cu felii incalzite de soia, cu soia prajita sau cu felii de friptura de soia.

Va recomandam si alte retete culinare cu varza:

Supa de varza

Varza murata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci