Curatam si spalam 1 kg de varza rosie, o taiem in doua, ii indepartam coceanul si o tocam in feliute de marimea chibritului. Tocam marunt o ceapa ros
Curatam si spalam 1 kg de varza rosie, o taiem in doua, ii indepartam coceanul si o tocam in feliute de marimea chibritului.
Tocam marunt o ceapa rosie mijlocie si o prajim in 0,4 dl ulei adaugand 2 linguri rase de zahar brun pana zaharul devine auriu.
Acum adaugam varza taiata fideluta si calim cateva minute apoi turnam peste ea 2 dl de apa. Apoi presaram 1 lingurita de sare, apoi fierbem , sub capac, amestecand des aprox. 1 ora , pana se inmoaie . Din cand in cand turnam putina apa sa nu se arda si folosim foc foarte mic. In final, adaugam 1 dl otet de mere, si amestecand, fierbem foarte bine , pana toata zeama se evapora. Tinem la frigider.
Servim calda cu chiftelute de soia cu ciuperci, cu felii incalzite de soia, cu soia prajita sau cu felii de friptura de soia.
Va recomandam si alte retete culinare cu varza:
Supa de varza
Varza murata
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii