Se toaca marunt o ceapa cat o nuca si se caleste sticlos intr-un vas emailat cu o lingura de ulei alimentar. Se curata 800 g varza, se taie fideluta /
Se toaca marunt o ceapa cat o nuca si se caleste sticlos intr-un vas emailat cu o lingura de ulei alimentar.
Se curata 800 g varza, se taie fideluta /cca 1 cm latime/, fara cocean, se pune in vas cu ceapa. Se stinge cu 700 ml apa, se adauga sare / lingurita de cafea/, un praf de piper si mestecand din cand in cand, se fierbe cca o ora pana se inmoaie. Se adauga o portie de tocanita de soia fara apa si un buchetel de cimbrisor (se leaga cu ata alba) sau cimbru, caci acesta ii da gust „ardelenesc”. In lipsa cimbrului se poate aroma cu marar sau tarhon, in acest caz se pun o data cu celelalte condimente. Se fierbe in continuare, fara capac, 5 minute ca sa scada apa. Se scot plantele condiment, se drege cu 100 ml smantana.
Alte retete recomandate
Salate cruditati
Salata bulgareasca
Salata peste
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii