Varza scazuta

Se toaca marunt o ceapa cat o nuca si se caleste sticlos intr-un vas emailat cu o lingura de ulei alimentar. Se curata 800 g varza, se taie fideluta /

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g varza
  • 700 ml apa
  • sare
  • cimbru
  • marar
  • tarhon
  • apa
  • 100 ml smantana

Mod de preparare

Se toaca marunt o ceapa cat o nuca si se caleste sticlos intr-un vas emailat cu o lingura de ulei alimentar.

Se curata 800 g varza, se taie fideluta /cca 1 cm latime/, fara cocean, se pune in vas cu ceapa. Se stinge cu 700 ml apa, se adauga sare / lingurita de cafea/, un praf de piper si mestecand din cand in cand, se fierbe cca o ora pana se inmoaie. Se adauga o portie de tocanita de soia fara apa si un buchetel de cimbrisor (se leaga cu ata alba) sau cimbru, caci acesta ii da gust „ardelenesc”. In lipsa cimbrului se poate aroma cu marar sau tarhon, in acest caz se pun o data cu celelalte condimente. Se fierbe in continuare, fara capac, 5 minute ca sa scada apa. Se scot plantele condiment, se drege cu 100 ml smantana.
Alte retete recomandate

Salate cruditati

Salata bulgareasca

Salata peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc