700 grame varza Savoy curatata, fara cotor si nervurile groase, taiem in fasii groase de 2 cm latine, apoi spalam bine sub jet de apa. Tocam marunt o
700 grame varza Savoy curatata, fara cotor si nervurile groase, taiem in fasii groase de 2 cm latine, apoi spalam bine sub jet de apa. Tocam marunt o ceapa mica, pe care o calim intr-un vas mai mare, cu 2 linguri de ulei. Adaugam varza taiata, o lingurita mica de sare, cu varf, un praf de piper macinat si o jumatate lingurita chimion macinat sau, dupa gust, maghiran macinat. Completam cu 70 ml apa, mai punem 2 catei de usturoi si fierbem sub capac cel putin o jumatate de ora, pana cand varza se inmoaie. Intre timp, curatam 250 grame cartofi, ii spalam si ii taiem cubulete de 1 cm si dupa ce i-am mai clatit inca o data, ii punem peste varza fiarta pe jumatate. Timpul de fierbere pentru cartofi este de aproximativ 20 minute. Daca mancarea s-a inmuiat, scoatem usturoiul, apoi amestecam 2 linguri de faina cu atat ulei cat cuprinde si facem un rantas, pe foc iute, amestecand tot timpul, pana cand face spuma. Luam jos de pe foc, lasam putin sa re racoreasca, pana va fi caldut, apoi adaugam atata apa, incat sa fie ca si frisca si il punem in mancare. Amestecand mereu, mai ferbem 5 minute, pana se ingroasa. Inainte de a adauga rantasul, varza trebuie sa mai aiba atata zeama, incat sa fie pe jumatate acoperita. Se serveste neaparat calda.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postpentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii