Cartofi gratinati

Se spala cartofii cu buretele de sarma pentru a indeparta pamantul si se pun in apa rece cu sare sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata si s-au mai rac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi gratinati

Ingrediente

  • 200 g branza de oaie
  • 500 g cartofi
  • 3 oua
  • smantana
  • 200 g cascaval
  • Piper alb
  • Putina vegeta
  • Lapte
  • unt

Mod de preparare

Se spala cartofii cu buretele de sarma pentru a indeparta pamantul si se pun in apa rece cu sare sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata si s-au mai racit se taie felii subtiri sau se taie cubulete. Mie imi plac dati prin razatoarea mare caci se leaga mai bine cu sosul. Cascavalul se rade iar branza se faramizeaza sau se rade si ea. Amestecam ½ din cantitatea de branza cu ouale batute bine, smantana, piperul, laptele si putina vegeta Se unge cu unt din abundenta un vas incapator si se aseaza un rand de cartofi, unul de lapte cu branza, altul de cartofi si tot asa pana se termina ingredientele. Intre starturi se pune restul de branza rasa si cubulete de unt.Se pune cascavalul ras si se da la cuptorul incins pana se rumeneste frumos. Este excelenta.


Se serveste cald.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori