Cascaval pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcovi

Cascavalul pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcovi este na dintre cele mai bune mancaruri. Reteta este usor de preparat.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 300 g cascaval trappista (intreg)
  • 2 oua
  • 2 linguri de nuca macinata
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de smantana
  • sare
  • piper
  • faina
  • pesmet
  • ulei
  • Pentru pireu:
  • 600 g cartofi taiat in cuburi
  • 300 g morcovi feliati
  • ½ pahar de smanatana slaba
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara.

Mod de preparare

Cascavalul pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcovi este na dintre cele mai bune mancaruri. Reteta este usor de preparat. Cascavalul se taie in 8 felii, apoi feliile in jumatate. Ouale se separa si se pune deoparte un galbenus de ou. Oul ramas si albusul se bat impreuna cu 1 lingura de apa pana devine spumos. Galbenusul pus de o parte se amesteca cu miezul de nuca, smantana, se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza cu usturoiul zdrobit. Fiecare felie de cascaval se unge cu crema de nuca si se tavaleste in crema cateva bucati. Se trec prin faina, ou si pesmet, apoi inca o data in ou si pesmet. Se frig in ulei fierbinte. Pentru pireu se fierb cartofii impreuna cu morcovii in apa sarata pana devin moi, apoi se zdrobesc si se condimenteaza.


Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc