Chiftelute de soia in sos de rosii

Se pun la fiert bucatile de soia in apa cu o lingurita de sare. Dupa 20 de minute se scurg apa. Caliti soia fiarta in 2-3 linguri de ulei, 2-3 minute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800g soia granule
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri faina
  • 800 ml suc de rosii
  • 2 foi de dafin
  • 250 ml ulei
  • leg. marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pun la fiert bucatile de soia in apa cu o lingurita de sare.

Dupa 20 de minute se scurg apa.

Caliti soia fiarta in 2-3 linguri de ulei, 2-3 minute la foc mic. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati faina desfacuta in 50ml apa rece.

Potriviti de sare si piper si adaugati mararul tocat marunt.

Luati cu o lingura din acest amestec si puneti in uleiul incins.

Prajiti chiftelutele la foc potrivit pana cand se rumenesc pe toate partile,apoi scoateti-le pe servetele absorbante.

Curatati, spalati si tocati marunt ceapa, apoi caliti-o 5 minute in 50ml ulei.

Adaugati sucul de rosii, foile de dafin si usturoiul tocat marunt.

Cand incepe sa fiarba in clocot puneti chifelutele potriviti

de sare si piper si lasati sa mai fiarba 10 minute.
Alte retete de post:

Sarmale de post

Cozonac de post pufos si gustos

Bors de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori