Chiftelute din dovlecei

Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati pe lungime, li se scot semintele cu o lingura, apoi se rad prin razatoarea cu gauri mari, se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei de marime mijlocie (cca 1 kg amindoi)
  • 2 oua
  • 30 g faina
  • un virf de cutit de piper
  • o lingurita cu virf marar taiat marunt
  • 50 g brinza telemea rasa sau cascaval ras
  • untdelemn

Mod de preparare

Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati pe lungime, li se scot semintele cu o lingura, apoi se rad prin razatoarea cu gauri mari, se amesteca cu 1/2 ligurita de sare, lasindu-se 30 minute sa-si lase apa.

Se amesteca si se lasa sa stea o ora, apoi se storc.

Se pun in alt vas, se adauga oul intreg, brinza rasa, faina, neaparat mararul si facultativ, piperul, amestecindu-se bine.

Se ia cu o lingura din compozitie si se pune intr-o tigaie in ulei incins. Se prajesc chiftelutele pe amandoua fetele.
Pofta buna!

Reteta Chiftelute din dovlecei este propusa de Danna

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci