Se spala dovleceii bine si se pun la fiert intregi in apa clocotita (nu se curata!); Sarea se pune in apa cind se pun si dovleceii, pentru aprox. 10
Se spala dovleceii bine si se pun la fiert intregi in apa clocotita (nu se curata!);
Sarea se pune in apa cind se pun si dovleceii, pentru aprox. 10 minute (nu mai mult ca se inmoaie).
Se scot din apa si se taie in 1/2 pe lungime.
Se lasa cu fata taiata in jos la scurs in strecuratoare ptr. aprox. 20 min si se mai preseaza din cind in cind usor cu mina ca sa elimine apa luata la fierbere.
Cind s-au racit se curata miezul cu seminte cu o lingurita in asa fel incit sa ramina o "barcuta".
Dovleceii scobiti in felul asta se pun intr-o forma rezistenta la foc. Se toaca miezul scos de la dovlecei+1 dovlecel (se stoarce un pic in mina de apa inainte), se amesteca cu ouale intregi, smantana, faina, mararul, piperul (eu pe toate astea le-am bagat la mixer, inclusiv miezul de la dovlecei, netocat) si apoi se adauga telemeaua rasa.
Se umplu dovleceii cu sosul, se intareste in cuptor.
Daca este prea mult sos se toarna tot in tava (dupa ce s-au umplut dovleceii) si se niveleaza.(mie mi-au iesit mai multe rinduri de dovlecei, asa ca am umplut rindurile pe rind:) - in sectiune arata foarte bine din cauza jocului de culori)
Se presara cu pesmetul - prajit un pic in prealabil in tigaie. Se baga in cuptor la foc mijlociu ptr. aprox. 30 minute (pina devine auriu).
Nu se adauga sare in compozitie, telemeaua fiind sarata - mai bine se adauga in farfurie.
(merge si cu cascaval, dar atunci trebuie sarata compozitia; telemeaua insa ii da un gust aparte)
Pofta buna!
Reteta Dovlecei umpluti cu telemea a fost propusa de Daniela.dr
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii