Gratar de soia

Mai intai se pun la inmuiat intr-o tigaie12 bucati de felii de soia mai mici, conform retetei Jumari de soia. A doua zi, se toaca marunt o ceapa mijlo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 buc. de felii de soia
  • o ceapa mijlocie
  • 30 ml de ulei
  • 4 ardei
  • 4 rosii
  • o lingurita de boia
  • o lingurita de sare
  • 1 catel de usturoi
  • o lingura de faina
  • 50 ml de apa

Mod de preparare

Mai intai se pun la inmuiat intr-o tigaie12 bucati de felii de soia mai mici, conform retetei Jumari de soia. A doua zi, se toaca marunt o ceapa mijlocie, se caleste in 30 ml ulei pana devine sticloasa. 4 ardei de marime mijlocie se spala sub jet de apa, se taie fasii pe lungime, se adauga la ceapa, se calesc sub capac. Cand incep sa se vestejeasca , se adauga 4 rosii de marime mijlocie taiate felii groase. Se amesteca 1 l.c. boia, 1 l.c. rasa de sare, 1 catel de usturoi pisat, se fierbe in continuare pana se fac rosiile, atunci se scoate capacul de pe tigaie si se continua prajirea pana la evaporarea lichidului. Pana se inmoaie ardeii, feliile de soia se prajesc pe amandoua partile in 80 ml ulei si se pun deoparte. Daca se simte mirosul ardeiului prajit, se presara ghiveciul cu l.c. de faina, se stinge cu 50 ml apa si se fierbe. In final, se pun feliile de soia, se intorc in sos pe ambele parti ca sa preia aromele. Se serveste cald. Se consuma cu paine sau cu orez fiert pe aburi. Este foarte delicios si cu spaghete, dar, in acest caz, dupa faina se amesteca cu 50 ml smantana. Iarna, ardeii verzi si rosiile se inlocuiesc cu 4 linguri pline cu ghiveci si ½ l.c. pasta de rosii. Persoanele amatoare de ghiveci pot dubla cantitatea de ardei verzi si rosii, folosind materie prima conservata. In acest caz, se foloseste pentru prajit ulei (40 ml).
Alte retete vegetariene recomandate

Mazare sote

Tocanita de urzici

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide