Gulii prajite cu crusta de morcovi si cascaval

1. Guliile se taie in felii si se fierb in apa cu sare 8 minute. Se scot din apa si se pastreaza 1/4 l din apa in care au fiert. 2. Cartofi se fierb i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 gulii
  • sare
  • 750g cartofi mici
  • 3 linguri unt
  • 30 g faina
  • 1/4 lapte
  • 3-4 linguri frunze de patrunjel tocat
  • 3-4 linguri praz verde taiat in inele
  • piper alb macinat
  • 1 lingurita praf de supa de legume
  • 250 g morcovi
  • 125 cascaval
  • 2 oua
  • 3-4 linguri ulei de folarea-soarelui

Mod de preparare

1. Guliile se taie in felii si se fierb in apa cu sare 8 minute. Se scot din apa si se pastreaza 1/4 l din apa in care au fiert.

2. Cartofi se fierb in apa cu sare, 20 minute. Apoi se curata de coaja. Untul se pune la incins, se amesteca cu 3 linguri de faina si in final se toarna laptele, se lasa sa dea un clocot si se fierbe inca aproximativ 5 minute.

Verdeturile se pun in sos. Se pastreza 1 lingura de verdeturi. Sosul se condimenteaza cu sare, piper si supa de legume si se pastreaza la cald.

3. Se rad morcivii si cascavalul pe razatoare mare, se amesteca intr-un castron.

Ouale se bat, se sareaza si se pipereaza. Restul de faina se pune intr-o farfurie adinca si se dau feliile de gulie prin faina, apoi prin ou si in final prin compozitia de morcovi si cascaval.

4. Feliile de gulii se prajesc in ulei fierbinte aproximativ 2 minute. Se servesc cu sos cartofi si deasupra se presara verdeata tocata.
Pofta buna!

Reteta Gulii prajite cu crusta de morcovi si cascaval a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Alte retete cu gulii gasiti aici:

Mancare de gulii,

Gulii umplute cu orez,

Gulii cu smintina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide