Orez calit

Se alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei. Cand se albeste, se sting

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 325 gr orez
  • ulei
  • sare
  • vegeta
  • lamaie
  • ceapa mica

Mod de preparare

Se alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei.

Cand se albeste, se stinge cu 70 ml de apa calda. Apoi se adauga o lingura cu sare sau o lingurita de Vegeta, se pune capacul si se lasa sa fiarba pe plita, la flacara economica.

Daca nu se inmoaie suficient, se amesteca cu o furculita si se mai adauga putina apa calda, lasandu-l sa mai fiarba.

Nu se amesteca in timpul fiertului, pentru ca devine lipicios.

Amatorii de gusturi exotice pot pune in apa de fiert putin curry.

Daca orezul este lipicios de felul lui, se pun in apa cativa stropi de lamaie care vor reduce lipirea.

Va fi mai delicios daca in apa de fiert odata cu sarea se pune si o ceapa mica curatata.

Aceasta garnitura preferata de multi consumatori va fi si mai gustoasa daca se presara cu patrunjel tocat marunt, dar se poate adauga si la apa de fiert.

La felurile de mancare combinate cu orez, de ex. legume prajite, este suficienta o cantitate de 250 g orez. Se serveste cald. Se pastreaza in frigider. Daca se intareste pana a doua zi ,se adauga putina apa si se incalzeste sub capac, pana la aburire.
Alte preparate culinare recomandate:

tocanita de pui

Ciorba de perisoare

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura cu cirese
3
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Prajitura Mena
4
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena
Tocana de legume cu dovlecei
5
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei