Orez calit

Se alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei. Cand se albeste, se sting

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 325 gr orez
  • ulei
  • sare
  • vegeta
  • lamaie
  • ceapa mica

Mod de preparare

Se alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei.

Cand se albeste, se stinge cu 70 ml de apa calda. Apoi se adauga o lingura cu sare sau o lingurita de Vegeta, se pune capacul si se lasa sa fiarba pe plita, la flacara economica.

Daca nu se inmoaie suficient, se amesteca cu o furculita si se mai adauga putina apa calda, lasandu-l sa mai fiarba.

Nu se amesteca in timpul fiertului, pentru ca devine lipicios.

Amatorii de gusturi exotice pot pune in apa de fiert putin curry.

Daca orezul este lipicios de felul lui, se pun in apa cativa stropi de lamaie care vor reduce lipirea.

Va fi mai delicios daca in apa de fiert odata cu sarea se pune si o ceapa mica curatata.

Aceasta garnitura preferata de multi consumatori va fi si mai gustoasa daca se presara cu patrunjel tocat marunt, dar se poate adauga si la apa de fiert.

La felurile de mancare combinate cu orez, de ex. legume prajite, este suficienta o cantitate de 250 g orez. Se serveste cald. Se pastreaza in frigider. Daca se intareste pana a doua zi ,se adauga putina apa si se incalzeste sub capac, pana la aburire.
Alte preparate culinare recomandate:

tocanita de pui

Ciorba de perisoare

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc