Se alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei. Cand se albeste, se sting
Se alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei.
Cand se albeste, se stinge cu 70 ml de apa calda. Apoi se adauga o lingura cu sare sau o lingurita de Vegeta, se pune capacul si se lasa sa fiarba pe plita, la flacara economica.
Daca nu se inmoaie suficient, se amesteca cu o furculita si se mai adauga putina apa calda, lasandu-l sa mai fiarba.
Nu se amesteca in timpul fiertului, pentru ca devine lipicios.
Amatorii de gusturi exotice pot pune in apa de fiert putin curry.
Daca orezul este lipicios de felul lui, se pun in apa cativa stropi de lamaie care vor reduce lipirea.
Va fi mai delicios daca in apa de fiert odata cu sarea se pune si o ceapa mica curatata.
Aceasta garnitura preferata de multi consumatori va fi si mai gustoasa daca se presara cu patrunjel tocat marunt, dar se poate adauga si la apa de fiert.
La felurile de mancare combinate cu orez, de ex. legume prajite, este suficienta o cantitate de 250 g orez. Se serveste cald. Se pastreaza in frigider. Daca se intareste pana a doua zi ,se adauga putina apa si se incalzeste sub capac, pana la aburire.
Alte preparate culinare recomandate:
tocanita de pui
Ciorba de perisoare
Ciorba radauteana
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdesupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiMancarea facuta la manastire este magica, cele cateva retete pe care le stiu le respect cu grija si cu drag. Este o mancare...
Ciorba manastireasca de legumeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii