Se alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei. Cand se albeste, se sting
Se alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei.
Cand se albeste, se stinge cu 70 ml de apa calda. Apoi se adauga o lingura cu sare sau o lingurita de Vegeta, se pune capacul si se lasa sa fiarba pe plita, la flacara economica.
Daca nu se inmoaie suficient, se amesteca cu o furculita si se mai adauga putina apa calda, lasandu-l sa mai fiarba.
Nu se amesteca in timpul fiertului, pentru ca devine lipicios.
Amatorii de gusturi exotice pot pune in apa de fiert putin curry.
Daca orezul este lipicios de felul lui, se pun in apa cativa stropi de lamaie care vor reduce lipirea.
Va fi mai delicios daca in apa de fiert odata cu sarea se pune si o ceapa mica curatata.
Aceasta garnitura preferata de multi consumatori va fi si mai gustoasa daca se presara cu patrunjel tocat marunt, dar se poate adauga si la apa de fiert.
La felurile de mancare combinate cu orez, de ex. legume prajite, este suficienta o cantitate de 250 g orez. Se serveste cald. Se pastreaza in frigider. Daca se intareste pana a doua zi ,se adauga putina apa si se incalzeste sub capac, pana la aburire.
Alte preparate culinare recomandate:
tocanita de pui
Ciorba de perisoare
Ciorba radauteana
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii