M-am gandit ca ai putea pregati oua romanesti, sau posate daca vrei sa fii mai fancy in descriere. Este un preparat simplu pe care-l stiu de la bunicul meu, din bogata baza de retete a sa, de numai doua, dintre care una era mamaliga :)
Pune apa cu sarea la fiert.
In momentul in care aceasta fierbe, adaugati lingura de otet.
Amestecati in apa cu un tel pana creati un mic vartej.
Sparge primul ou intr-un pahar si apoi toarna-l in interiorul acestui vartej. Faci acest lucru pentru a evita separarea albusului de galbenus.
Da focul mai mic si lasa-l acolo cca 3 minute. Fa ouale pe rand ca sa eviti spargerea acestora.
Scoate-l pe o farfurie folosindu-te de o spumiera, apoi repeta procesul pentru celelalte oua.
Taie ceapa rondele si caleste-o in ulei de masline. Adaug-o apoi peste ouale posate.
Ele se pot servi cu cateva felii de paine prajita sau cu mamaliguta.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii