Reteta de Oua romanesti - Reteta video

M-am gandit ca ai putea pregati oua romanesti, sau posate daca vrei sa fii mai fancy in descriere. Este un preparat simplu pe care-l stiu de la bunicul meu, din bogata baza de retete a sa, de numai doua, dintre care una era mamaliga :)

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 1 lingura de otet
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 litri de apa fiarta
  • putin ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pune apa cu sarea la fiert.

In momentul in care aceasta fierbe, adaugati lingura de otet.

Amestecati in apa cu un tel pana creati un mic vartej.

Sparge primul ou intr-un pahar si apoi toarna-l in interiorul acestui vartej. Faci acest lucru pentru a evita separarea albusului de galbenus.

Da focul mai mic si lasa-l acolo cca 3 minute. Fa ouale pe rand ca sa eviti spargerea acestora.

Scoate-l pe o farfurie folosindu-te de o spumiera, apoi repeta procesul pentru celelalte oua.

Taie ceapa rondele si caleste-o in ulei de masline. Adaug-o apoi peste ouale posate.

Ele se pot servi cu cateva felii de paine prajita sau cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici