Se desface varza in foi. Se fierb in apa cu sare 15 minute. Spalati orezul in 3-4 ape si fierbeti-l 10 minute. Curatati si spalati ceapa, tocati-o m
Se desface varza in foi. Se fierb in apa cu sare 15 minute.
Spalati orezul in 3-4 ape si fierbeti-l 10 minute.
Curatati si spalati ceapa, tocati-o marunt, apoi caliti-o 5 minute in ulei. Adaugati morcovul curatat, spalat si dat pe razatoarea mare, merele rase, stafidele si cimbrul. Potriviti de sare si piper si lasati la foc mic 10 minute, amestecand din cand in cand.
Luati de pe foc si adaugati orezul, miezul de nuca si 100ml suc de rosii fierbinte.
Amestecati bine si cu acest amestec umpleti foile de varza si rulati-le.
Varza ramasa taiati-o fideluta si puneti-o pe fundul unei cratite.
Peste aceasta puneti sarmalutele, vinul, sucul de rosii ramas si eventual o cana de apa, pana cand lichidul acopera sarmalele. Fierbeti-le acoperit la foc mic, sau puneti cratita la cuptor pentru 40 de minute.
Alte retete cu sarmale:
Sarmalute de post
Sarmalute in foi de vita
Sarmale cu varza acra
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii