Sarmalute de post

Se desface varza in foi. Se fierb in apa cu sare 15 minute. Spalati orezul in 3-4 ape si fierbeti-l 10 minute. Curatati si spalati ceapa, tocati-o m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g miez de nuca macinat
  • 1 varza mare proaspata
  • 3 cepe
  • 200 g orez
  • 1 morcov mare500ml suc de rosii
  • 200ml vin alb sec
  • 150 ml ulei
  • 4 mere rase
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se desface varza in foi. Se fierb in apa cu sare 15 minute.

Spalati orezul in 3-4 ape si fierbeti-l 10 minute.

Curatati si spalati ceapa, tocati-o marunt, apoi caliti-o 5 minute in ulei. Adaugati morcovul curatat, spalat si dat pe razatoarea mare, merele rase, stafidele si cimbrul. Potriviti de sare si piper si lasati la foc mic 10 minute, amestecand din cand in cand.

Luati de pe foc si adaugati orezul, miezul de nuca si 100ml suc de rosii fierbinte.

Amestecati bine si cu acest amestec umpleti foile de varza si rulati-le.

Varza ramasa taiati-o fideluta si puneti-o pe fundul unei cratite.

Peste aceasta puneti sarmalutele, vinul, sucul de rosii ramas si eventual o cana de apa, pana cand lichidul acopera sarmalele. Fierbeti-le acoperit la foc mic, sau puneti cratita la cuptor pentru 40 de minute.
Alte retete cu sarmale:

Sarmalute de post

Sarmalute in foi de vita

Sarmale cu varza acra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci