Shakshuka (Oua in sos de rosii)

Shakshuka (Oua in sos de rosii) este o mancare fara carne usor de pregatit. Cu toate ca nu pare satioasa este o mancare rapida foarte satioasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Shakshuka (Oua in sos de rosii)

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita pasta rosii
  • 50 ml apa
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • o frunza dafin
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Incingem chimenul intr-o tigaie. Daca nu va place puteti sari peste etapa asta, totusi v-as sfatui sa nu renuntati la chimen, nu se va simti foarte pregnant gustul insa va conferi o aroma deosebita, subtila.
Dupa ce s-a prait chimenul adaugam uleiul de masline si ceapa tocata marunt.
Cand ceapa a devenit translucida adaugam ardeiul taiat fasii si il lasam doar cat sa isi elibereze aroma.
Daca aveti un ardei cayenne il tocati si adaugati si pe el, daca nu il inlocuiti cum am facut si eu cu piper cayenne.
Adaugam rosiile taiate cuburi si lasam pe foc pana incep sa se inmoaie.
Completam cu apa cat sa le acopere, cca 50 ml, adaugam pasta de tomate, frunza de dafin, zaharul brun, piperul cayenne, boiaua, usturoiul, cimbrul si sarea punem capacul si lasam la foc mic pana va capata consistenta unui sos.
Adaugam cu grija ouale in milocul tigaii.
Lasam pe foc pana se gatesc ouale. Ouale trebuie sa ramana moi.
Tocam patrunjel verde si presaram deasupra din abundenta.


Servim ouale in sos de rosii cu paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii