Tarta cu ierburi aromate

Pentru ALUAT: se amesteca bine toate ingredientele, se adauga putina apa si se framanta pana se formeaza o coca. Se toaca marunt patrunjelul si mararu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 250 g faina
  • 50 g unt
  • 2 lingurite de drojdie uscata
  • o lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • UMPLUTURA:
  • 2OOg de cascaval ras
  • 5 oua
  • 350 ml lapte
  • 100 g smantana
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • 3 crengute de cimbru
  • un varf de nucsoara
  • un varf de boia dulce
  • sare si piper

Mod de preparare

Pentru ALUAT: se amesteca bine toate ingredientele, se adauga putina apa si se framanta pana se formeaza o coca.

Se toaca marunt patrunjelul si mararul; intr-un bol de bat bine ouale, se adauga cascavalul ras, laptele, smantana, verdeata tocata si omogenizati.

Se condimenteaza cu nucsoara, boia, sare si boia.

Se intinde foaia de aluat si se aseaza intr-o forma rotunda de tarta, unsa cu putin unt.

Se toarna compozitia de mai sus si se introduce tarta in cuptor, timp de 35- 45 de minute, 210 grade C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci