Intr-un castron se freaca faina si cu margarina pana devine nisipos (aceasta demonstreza ca s-a amestecat bine ) Adauga apa si otetul si se framanta u
Intr-un castron se freaca faina si cu margarina pana devine nisipos (aceasta demonstreza ca s-a amestecat bine )
Adauga apa si otetul si se framanta un aluat vartos. Dupa aceasta se lasa la rece catev ore, este de preferat sa stea peste noapte.
Se ia aluatul de la rece si se intinte, se decupeaza forme rotunde de dimensiune potrivita.
Se coc pe tava unsa si tapetata cu faina sau pe hartie de copt pana devin aurii.
Intre timp se caleste spanacul in putin ulei (sau margarina) impreuna cu 1 1/2 ceapa taiata marunt.
1/2 de ceapa se taie julien, se amesteca cu spanacul calit (nu mai mult de 5 min.) cu nuca zdrobita, sare, piper dupa gust.
Asamblarea se face in momentul servirii astfel:
foietaj, umplutura de spanac, cascaval de post, aluat din nou si tot asa in functie de cat de inalt doresti sa fie turnuletul. Se dau la cuptorul incins 5 minute si se servesc imediat.
Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii